СУ"ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ"
гр.Полски Тръмбеш
.: info-300711@edu.mon.bg :.
УСПЕХИ 1 :: 2 :: 3 :: 4 :: 5 :: 6 :: 7 :: 8:: 9:: 10
 
Отборът на СОУ"Ц.Церковски" гр.П.Тръмбеш зае първо място в областното състезание по баскетбол 8-10 клас момичета.
Шест награди на младите художници от СОУ "Ц. Церковски" гр. П. Тръмбеш в Областния конкурс "Моят роден град - Бунтовният април - 1876" на 18.03.2016г. в гр. В. Търново, посветен на празника на града и 140г. от Априлското въстание.
През февруари 2016г. се проведе втори кръг на Националното състезание по История на България, организирано от педагогическа асоциация „Образование без граници“- гр. Стара Загора. В него участваха 1033 ученици. Сред тях са и 14 възпитаници от СОУ„Цанко Церковски“, с ръководител г-жа Елица Янкова. Всички са наградени с грамоти за успешно представяне. Пресияна Даниел Петрова от VII „в“ получи грамота и сребърен медал.
На 22.03.2016г. Станислава Христова, Робертина Бойкова и Габриела Димитрова,ученички от VIII клас при СОУ „Ц. Церковски“ гр. П. Тръмбеш, завоюваха второ място в Националното  състезание „Водата-извор на живот“, което ежегодно се провежда в град Бургас и е посветено на Световният ден на водата. Със своята презентация,която подготвиха под ръководството на г-жа Полина Христова и г-жа Димитринка Атанасова, те умело изразиха и достойно защитиха своето отношение към водата като източник на здраве в оспорвана конкуренция от техни съмишленици от цялата страна.
Трето място за Калоян Милушев и Кристина Генчева.
На 26 март в Ловеч се проведе регионалната надпревара, част от  Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2016.  СОУ "Ц. Церковски" бе представено от учениците Мариан Стефанов от VII А и Мартин Иванов от VII Б клас като победители в училищния кръг на състезанието, заели  съответно на 1-во и 2- ро място.
БРАВО на Областните шампиони по футбол V-VII клас от СОУ "Ц. Церковски" гр.П.Тръмбеш. БРАВО за техният треньор Тихомир Антонов! Първият мач в областния кръг в с. Козловец срещу отбора от групата. Свищов 3:2. Във втория кръг в гр. Лястовица срещу отборът от В.Търново ОУ"Бачо Киро" 8:2 и на финала в с . Първомай и 5:2
На 13.05.2016г. в гр. П.Тръмбеш се проведе XVII областно състезание на МПО“Млад огнеборец“ на област В.Търново. За трета поредна година организатори на това атрактивно състезание са общ.П.Тръмбеш и СОУ“Ц.Церковски“. 7 отбора се състезаваха за правото да представят областта  на републиканските състезания през месец юни: Стражица, Павликени, Свищов, Г.Оряховица, В.Търново, Елена и П.Тръмбеш. За 11 пореден път учениците от СОУ“Ц.Церковски“ гр.П. Тръмбеш заеха първо място в комплексното класиране с две първи места в състезателните дисциплини -„Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м. с препятствия“.
На 23.04.2016 г. в РКИЦ-София се проведе фестивал на детското и юношеското театрално творчество на руски език. Учениците от СОУ„Цанко Церковски“,гр.П.Тръмбеш за пореден път доказаха класата си на артисти и бяха единствените участници в трета възрастова група.
Те представиха камерна версия на „Загадки Турандот“ и заслужено се радваха на аплодисментите на публиката. В ролята на Турандот беше Невена Петрова, а Росен Иванов за превъплъщението си в две роли /Тарталя и Панталоне/ заслужи възхищението на журито и получи дългочакания медал за най-добра мъжка роля. Постановката на пиесата е на Ангелина Йорданова.
Само един ден след като стана областен шампион в турнир на МПО "Млад огнеборец" СОУ"Ц.Церковски", гр.П.Тръмбеш спечели и Зоналния турнир В.Търново за Купа COCA-COLA-2016. Участваха 30 отбора. На финала срещу Свищов с резултат 4:0 учениците от нашето училище спечелиха Купата. Пожелаваме им успех на финалите в гр.София на 18-19 юни 2016г.